De Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel beschikt over zes kerkgebouwen. Vier daarvan zullen binnenkort verbouwingen ondergaan of anderszins is men bezig met voorbereidende plannen. In het Kerknieuws van april is het hoofdartikel gewijd aan de ingrijpende veranderingen in de Oosterkerk.

De renovatie gaat gebeuren onder de professionele leiding van het architectenbureau met de bekende naam binnen kerkelijke kringen: Pim van Dijk Designs in Zutphen. Tijdens de gemeenteavond van 27 oktober 2016 heeft dit architectenbureau het resultaat getoond van een langlopend ontwerptraject met 20 gemeenteleden. Doel: de inrichting zo vorm te geven dat gemeenteleden van beide samengegane wijkgemeentes De Gaarde en De Morgenster zich er in thuis kunnen voelen. Zorgvuldig is gekeken naar het planoverzicht, waarbij alles voorbij kwam: van de kerkzaal tot de keuken.

Na de voorbereidingsfase heeft de Algemene Kerkenraad op 11 juli 2017 haar goedkeuring gegeven voor de renovatie. In februari van dit jaar is een 3D-model gepresenteerd waarbij gemeenteleden als het ware door het vernieuwde kerkgebouw konden lopen.

• Het volledige artikel leest u in het Kerknieuws van 6 april 2018.