“Ik heb een brief van de deurwaarder gekregen, wat nu? Mijn vaste lasten zijn al hoger dan wat ik netto binnen krijg. Ik heb echt iemand nodig die met me meedenkt want alleen overzie ik het
niet meer? Komt je dit bekend voor in je omgeving en wil je die mensen helpen? Dat kan met de basistraining Budgetmaatjes die op 23 mei 2018 start.

Budgetmaatjes staan mensen bij die in een moeilijke financiële situatie zitten. Als maatje loop je een stukje met mensen mee. Om ze te helpen inzicht te krijgen op het gebied van hun financiën. Door coachen om verandering te weeg te brengen en terugval te voorkomen.

Start basistraining

Op woensdag 23 mei 2018 begint in Capelle een basistraining Budgetmaatjes. De training duurt zes avonden. Tijdens deze basistraining krijg je informatie en handvatten aangereikt om mensen met financiële problemen te helpen. Als je de basistraining hebt gevolgd en de VOG hebt ingeleverd, ga je als vrijwilliger aan de slag als Budgetmaatje. Begeleiding krijg je van de coördinator en tijdens intervisiebijeenkomsten. Daarnaast is er een uitgebreid bijscholingsprogramma waarmee je je kennis en vaardigheden op peil kunt houden.

Aanmelden

Wil je een dagdeel per week met iemand oplopen die het financieel (even) moeilijk heeft? Meld je snel aan voor de basistraining. Dat kan bij de coördinator Elske Thomassen per mail: budgetmaatjes@samen010.nl of telefonisch: 010-466 67 22. Je kunt bij Elske ook terecht als nadere informatie wilt.