De Stichting Orgelcultuur Zuidplas heeft de jonge succesvolle organist Gert van Hoef vastgelegd voor een orgelconcert op zaterdag 26 mei in de Oude Kerk te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Organist Gert van Hoef (Barneveld, 1994) is een begrip in orgelland. Begonnen als autodidact heeft hij les gehad van vele befaamde leraren. Sinds 2013 studeert Gert van Hoef aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn populariteit heeft Gert te danken aan zijn vele YouTube video’s.

De eerste video plaatste hij zo’n acht jaar geleden, waarin hij, uit het hoofd, Bachs Toccata en Fugue speelt. Inmiddels bevat zijn YouTube Lijst vele tientallen video’s, gevolgd door ruim twintigduizend fans, zowel uit Nederland als ver over de land grenzen heen.

Zaterdag 26 mei bespeelt Gert in de Oude Kerk het van Assendelft orgel uit 1778. Het programma bestaat uit een mix van populair en klassieke muziek, gebracht in de inmiddels kenmerkende onbevangen en virtuoze stijl van Gert van Hoef. Voor Gert is muziek emotie en dat wil hij graag overbrengen: ‘Als ik speel, ben ik intens gelukkig. Ik stop er al mijn emotie in’.

Het concert vindt plaats in de Oude Kerk, Kerkgang 3, 2912 CL te Nieuwerkerk aan den IJssel. Aanvang is 20:00 uur en de toegang bedraagt € 7,50, voor kinderen en CJP bedraagt de toegang € 5.