Jarenlang kan het goed zijn. Maar dan, ineens zit het tegen. Dan is het goed te weten dat er hulp is. Het Pastoraal Diaconaal Centrum ‘de Herberg’ wil als verlengstuk van de plaatselijke kerkelijke gemeente een tijdelijk huis en geestelijke begeleiding bieden aan gemeenteleden die even afstand willen nemen van hun woon/werksituatie en zich willen bezinnen op levensvragen. Daarbij kunnen psychosociale problemen een rol spelen.

De Herberg haar doel te bereiken door het bieden van een christelijke leefgemeenschap, professionele individuele geestelijke begeleiding, een beperkt dagprogramma, rust en ruimte en advies over nazorg.

Tussenjaar

Ben je toe aan een break? Weet je nog niet wat je moet gaan studeren? Wil je graag een tijdje iets voor een ander doen? Denk dan eens aan een diaconaal jaar in de Herberg. Samen met een paar andere jongeren leer je waardevolle dingen. Heel praktisch: maaltijden bereiden, receptiewerk, huishoudelijk werk en andere dingen die passen bij jou. Maar ook leer je omgaan met mensen, samenwerken, en jezelf beter kennen. Je levert een belangrijke bijdrage aan het werk van de Herberg en bent bezig met je eigen (geloofs)vorming. Een unieke kans. www.pdcdeherberg.nl

Uniek vakantiewerk voor jongeren vanaf 15 jaar

Wil jij wel eens iets bijzonders doen in je vakantie? Geef je dan op voor twee weken vakantiewerk in de maanden juli en augustus. Het is een unieke kans om veel te leren, plezier te maken met andere jongeren en zinvol bezig te zijn. Naast een 36-urige werkweek is er tijd genoeg om te winkelen in Arnhem, te ontspannen in de omgeving of lekker met anderen te chillen in de eigen huiskamer in het Koetshuis.