Tot eind mei exposeert theoloog en beeldend kunstenaar Anne-Marie van der Wilt met bijzondere iconen van glas in de Grote Kerk in Dordrecht.”Heel mooi vind ik de uitspraak van Henri Nouwen over iconen: ‘Heel vaak kan ik niet bidden, ben ik te moe om in het evangelie te lezen, te rusteloos om aan geestelijke zaken te denken, te neerslachtig om woorden voor God te vinden, of te uitgeput om ook maar iets te doen. Maar dan kan ik altijd nog naar deze afbeeldingen kijken, zo diep verweven met de ervaring van liefde’’, aldus de kunstenares.

De meesten van u kennen theoloog—beeldend kunstenaar Anne-Marie van der Wilt in elk geval van naam. Zij gaat regelmatig voor in de onze gemeenschappen (Oosterkerk/De Hoeksteen/Schenkelkerk). Haar religieuze kunst gaat heel Nederland door.

Op 16 mei om 19.30 uur, zal Anne-Marie in Dordrecht een lezing houden over de iconen.
De Grote Kerk is alle dagen geopend behalve op maandag. Openingstijden zijn: 10:30-16:30 uur, zon- en feestdagen 12-16 uur.