Interkerkelijk kinderkoor De Regenboog uit Krimpen aan den IJssel, werd opgericht in 2007 en staat sinds de oprichting onder leiding van dirigent Hidde Zwart. De leden komen uit Krimpen a/d IJssel, De Krimperwaard maar ook uit Capelle a/d IJssel. Eind vorig jaar bestond dit leuke en enthousiaste kinderkoor dus 10 jaar en daarom wordt er een spetterend jubileumconcert gegeven op zaterdag 16 juni om 15.30 uur in De Ark, Burg. Aalberslaan 41 te Krimpen aan den IJssel.

Speciale gasten tijdens dit concert zijn Marcel & Lydia Zimmer. Het kinderkoor zingt een aantal kinderliedjes die geschreven zijn door dit duo en tijdens het concert zullen er ook een aantal liedjes gezamenlijk gezongen worden.

Marcel & Lydia zijn vooral bekend geworden door hun vele christelijke kinderliedjes die inmiddels in veel bundeltje en op veel CD’s zijn verschenen. Daarnaast zijn zij ook als zangduo beroemd geworden. Zij werkten mee aan diverse televisie-uitzendingen van o.a. Nederland Zingt en treden regelmatig op tijdens bijzondere evenementen en concerten.

Kinderkoor De Regenboog heeft in de afgelopen 10 jaar een goede reputatie opgebouwd. Het koor wordt veel gevraagd voor kinder- en zangdiensten, maar ook  voor concerten, in de gehele regio.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit wat meer eigentijdse christelijke kinderliedjes. Het zingt tijdens de uitvoeringen met een begeleidingsband waarvan de tracks door dirigent Hidde Zwart speciaal voor dit kinderkoor worden gemaakt.

De ruim 35 leden van De Regenboog zijn hard aan het studeren voor het concert en de komende CD-opname. 16 juni wordt deze CD gepresenteerd tijdens het jubileumconcert.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. € 7,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar, verkrijgbaar bij Brugzicht Boeken & Muziek, Stad en Landschap 25-29 te Krimpen aan den IJssel. Op de vrijdagen 18 en 25 mei is er ook kaartverkoop in de hal van De Ark van 18.45 tot 20.00 uur. Zorg dat de kaarten tijdig zijn gekocht.

Meer informatie via: jubileum@ikkderegenboog.nl en op www.ikkderegenboog.nl