De miljoen Rohingya, onder wie 700.000 kinderen, die voor het geweld in Myanmar gevlucht zijn naar Bangladesh, zijn opnieuw in levensgevaar. Door de hevige regenval kunnen delen van de vluchtelingenkampen onder water komen te staan en tenten en gezondheidsposten wegspoelen. Steun de vluchtelingen en help hun overleven.

Iedere dag arriveren meer dan 15.000 vluchtelingen in de toch al overvolle vluchtelingenkampen. De vraag naar voedsel, onderdak, water en basishygiëne is groot. De mensen leven in omstandigheden waarin grote kans is op ziekten, zoals mazelen, difterie en cholera. Vooral kinderen zijn kwetsbaar.

Ruim 14 angstaanjagende dagen sjokten Ibram (9) samen met zijn familie door de oerwouden van Myanmar om de grens met Bangladesh te bereiken. Dat was acht maanden geleden. Nu, in de vluchtelingenkampen van Bangladesh, kijkt hij angstig naar de lucht, in afwachting van de donkere wolken nu het regen- en cycloonseizoen is begonnen.

Kerk in Actie biedt hulp aan duizenden families in de kampen. Samen met onze partners ICCO en ACT Alliance is een bedrag van € 150.000 beschikbaar gesteld voor het uitdelen van voedselpakketten en hygienepakketten en het opgevangen van kinderen voor onderwijs en psychische ondersteuning.

Voordat de moesson komt, zetten we alles op alles om er voor te zorgen dat kinderen en volwassen overleven. We vragen uw gebed voor de vluchtelingen en de hulpverleners. Een extra bij drage kunt u geven via de acceptgiro of via NL89ABNA 0457 457 457 ten name van Kerk in Actie o.v.v. Rohingya.