Na de eerste aardbeving op Lombok was er vooral gebrek aan hygiënepakketten. Na de tweede beving van zondag, die veel zwaarder was en meer impact had, is er eigenlijk een tekort aan alles op het Indonesische eiland. Zover nu bekend zijn er 98 doden en veel anderen zijn gewond of dakloos geraakt.

Dakloos

In het rampgebied zijn duizenden mensen dakloos. Vooral arme bewoners van het eiland, van wie de huizen niet stevig gebouwd waren, zijn nu alles kwijt. De partners van Kerk in Actie zetten zich volop in voor slaapplekken, dekens en zeilen om onder te slapen. Daarnaast bieden we medicatie, eten, drinken en zeep. Daarbij wordt al eerste gekeken naar de meest kwetsbaren, vrouwen en meisjes, kinderen jonger dan vijf jaar, ouderen en mensen met een handicap.

Steun de slachtoffers op Lombok

Helpt u mee om de getroffenen op Lombok eerste hulp te verlenen? Maak dan uw bijdrage over op NL 89 ABNA 0457 457 457 onder vermelding van ‘Slachtoffers Lombok’. Hartelijk dank!