Een tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi heeft aan zeker 1.200 mensen het leven gekost. Het rampencentrum verwacht dat het dodental de komende dagen verder zal stijgen tot misschien wel 5000. Twee grote steden en verschillende dorpen werden vrijdag door een tsunami getroffen. Bij daglicht was de verwoesting langs de kustlijn pas goed te zien. Duizenden gebouwen zijn ingestort en onder het puin wordt gezocht naar slachtoffers.

Veel slachtoffers

In de stad Palu, met zeker 350.000 inwoners, was een strandfestival aan de gang, toen de aardbeving plaatsvond. Een tsunami met een golf van 2 meter hoog raasde over het land. Vorige maand werd het Indonesische eiland Lombok meerdere keren getroffen door aardbevingen. Zeker 460 mensen kwamen daarbij om het leven.

Donatie college van diakenen

Het College van Diakenen heeft een gift van € 1.500,00 vanuit het Rampenfonds geschonken hebben voor de noodhulp in  Sulawesi. Ook wordt de komende Rampenfondscollecte van 21 oktober besteed aan Noodhulp Sulawesi.

Kerk in Actie biedt hulp aan slachtoffers

Lokale partners van Kerk in Actie zijn bezig om eerste hulp te verlenen. Samen met de Indonesische overheid brengen ze de situatie in kaart en proberen ze de communicatie op gang te brengen. Er is nu al een grote behoefte aan voedsel, drinkwater, schuilplaatsen en medische ondersteuning.

Help ook mee

Kom ook in actie en help de slachtoffers in Indonesië. Maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, o.v.v. het projectnummer ‘Noodhulp Sulawesi’ of doneer online. Hartelijk dank!

Inmiddels is ook ‘Giro 555’ geopend voor de slachtoffers natuurramp Sulawesi. Het rekeningnummer hoeft niet te voldoen aan de IBAN-standaard. Je kunt het in Nederland gewoon bereiken door geld over te maken naar ‘555’. Daarnaast is er een nationale campagne. Giro555 zendt de komende weken spotjes uit op radio, tv en sociale media om geld in te zamelen voor de hulpverlening.