In de herfstvakantie kun je op woensdag 24 oktober met je kinderen een speciale kindervoorstelling bijwonen over naastenliefde. In de voorstelling ‘Barmhartige Baviaan’ spelen Simon en Zo een eigentijdse versie van het bijzondere verhaal van de barmhartige Samaritaan. Met hulp van de kinderen zoeken Simon en Zo naar de betekenis van het bekende bijbelverhaal. Speciaal voor alle kinderen van 4 tot 84 jaar.

Vragen die steeds aan de orde komen tijdens de improvisaties zijn vragen die te maken hebben met hulp bieden en hulp verwachten. En net zoals in de gelijkenis komt de hulp in dit verhaal uit een onverwachte hoek. De voorstelling duurt ongeveer een dik uur en is een echte meespeelvoorstelling. De nadruk ligt op interactie en op improvisatie. De kinderen worden er op verschillende manieren bij betrokken. Ze zingen, ze bewegen, ze dansen.

Sommige kinderen spelen ook mee in het verhaal. Als medereizigers, als rovers, als politieagent, als burgemeester, als bavianen en al wat er tijdens het spel nog meer naar voren kan komen. En dat allemaal al improviserend, zonder voorbereiding. De kinderen spelen binnen het verhaal hun eigen ideeën uit. Zo verkennen ze zichzelf en onderzoeken ze de wereld om zich heen.

Simon en Zo willen de kinderen de wereld van God spelenderwijs laten ontdekken. Samen zoeken naar de betekenis van dit prachtige verhaal.

Kindertheater Simon en Zo worden gespeeld door Harrie Nijhof en Fredie Nijhof-Agteres. Ze geven samen al jaren voorstellingen in binnen en buitenland. Ze werkten mee aan diverse TV programma’s en daarnaast is Harrie als dramadocent verbonden aan de Christelijke Hogeschool Ede. Daar geeft hij als dramadocent training in verbale en non-verbale communicatie.

De kindervoorstelling wordt aangeboden in het kader van 50 jaar De Hoeksteen.

Programmadetails:

  • woensdagmiddag 24 oktober 2018
  • De voorstelling duurt van 14.00 – 15.00 uur
  • Zaal open vanaf 13.30 uur.
  • Locatie: Lijstersingel 18, Comenius College
  • Toegang  is slechts 1 euro (te betalen aan de zaal)
  • Van harte welkom (maar wees er snel bij want vol is vol!)