Even stoppen met praten,
werken, rennen
Ruimte maken in hoofd en hart
Op adem komen
Je antenne afstemmen
op een bijbels woord

Vorig jaar zijn we begonnen met een meditatiegroep, die is aangesloten bij het landelijke PKN platform van Vacare ( = vrij zijn). Sommige deelnemers hebben veel ervaring met Bijbel lezen, anderen met yoga en mindfulness. Of geen ervaring, maar wel behóefte aan rust of verdieping.

Bij de Vacare meditatie-avonden proberen we dit te verbinden. Want meditatie en innerlijke rust horen in het hart van de christelijke traditie: Jezus zelf zocht de stilte op, zocht steeds weer de verbinding met zijn Vader. In de christelijke traditie zijn mensen dat blíjven doen. Lange adem en groeiend vertrouwen Meditatie brengt rust en verdieping van je geloof.

Meditatie helpt om, in verbondenheid met God, mens-uit-één-stuk te worden. Verbonden met God, met de ander en met jezelf. Tegelijk weten we: we kunnen elkaar geen simpele trucjes aanleren. We kunnen God niet in onze broekzak stoppen, en Hem er naar believen uithalen. Innerlijke rust en verdieping vragen ook om volhouden en geduld. Het kan zijn dat je de ene avond beleeft als een weldaad, en de volgende avond ‘droog staat’, en daarover teleurgesteld bent. Daarom zeggen we tegen elkaar: het is een weg van vallen en opstaan. Het hoort erbij. Geloven is een weg van lange adem. Maar daarin mag het vertrouwen groeien dat God aanwezig is, en zich graag laat vinden. Soms blijkt God weer zo onvoorstelbaar dichtbij. Welkom We maken altijd ruimte voor meer mensen.

Het is ook geen probleem wanneer je gewoon een keer wilt proberen, of wanneer je niet altijd kunt. Graag willen we dat zoveel mogelijk mensen kunnen ervaren wat christelijke meditatie je kan brengen.

Daarom nog eens:

Wat: Een oefenplek om ruimte te maken voor wat echt belangrijk is in je leven. Een oefenplek om je antenne scherp te stellen op God, die nauw met ons leven is verbonden.
Voor wie: iedereen is welkom! Zeker ook als je nog nooit iets aan meditatie hebt gedaan.
Waar: Schenkelkerk
Wanneer: 17 en 31 jan, 14 en 28 feb, 14 en 28 maart. Verdere data volgen later.
Inloop 19.15 uur, meditatie van 19.30 – ongeveer 20.30 uur

Info: ds. Hester van Briemen (van_briemen @hotmail.com / 010 – 753 10 25), ds. Anne-Marie van der Wilt (vanderwilt@zin-in-kleur.com) of ds. Nellie van Voornveld (dsnellievanvoornveld@schenkelkerk.nl)