De Nieuwe Beurskoers is een oecumenische vereniging van en voor kerken, daaraan gelieerde instellingen en hun leden. De Nieuwe Beurskoers is opgericht door Karin van den Broeke en Denis Hendrickx. Karin is predikante en voormalig preses van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Denis is abt van de Abdij van Berne en bestuurslid van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR), de koepelorganisatie van Nederlandse kloosterordes en congregaties.

KNR en PKN zijn beide lid van De Nieuwe Beurskoers. De directeur van De Nieuwe Beurskoers is Koert Jansen. Koert is tevens directeur van impact investeerder Incluvest en heeft daarvoor vele jaren bij Triodos Bank gewerkt.
Het bestuur van de vereniging bestaat uit drie leden.
* Huub Lemsis voorzitter. Dit doet hij naast zijn werk als treasurer van de PKN. Hij heeft twee boeken gepubliceerd over duurzaam beleggen voor kerken.
* Jeroen Crajé is penningmeester. In het dagelijks leven is Jeroen financieel- economisch stafmedewerker van de KNR. Daarvoor werkte hij onder meer bij Deloitte en Ernst & Young.
* Kees Gootjes is de secretaris van de vereniging. Kees is consultant op het gebied van duurzaam ondernemen. Eerder werkte hij voor de Fair Wear Foundation en de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Wij geloven
* Dat ondernemingen een belangrijke rol kunnen spelen bij het realiseren van de Sustainable Development Goals van de VN.
* Dat veel ondernemingen helaas geregeerd worden door de beurskoers van vandaag, en de bijbehorende dwang om op korte termijn goede financiële resultaten te laten zien.
* Dat aandeelhouders hun ondernemingen juist moeten aansporen om een lange termijn beleid te voeren, waarin maatschappelijke betekenis en verantwoordelijkheid leidend zijn. * Dat het daarom belangrijk is dat juist wij onze stem laten horen. Het is immers ook óns geld dat via banken, vermogensbeheerders en pensioenfondsen in deze ondernemingen wordt geïnvesteerd.

Meer informatie: www.denieuwebeurskoers.nl