14 februari is natuurlijk dé dag van  de liefde. Ook de kerk wil daar  graag, op eigen wijze, een rol in  spelen, omdat God liefde is hebben  kerk en liefde ook van alles met elkaar  te maken.  Komende Valentijnsdag bieden we als kerk  aan dat mensen over hun relatie een zegen  kunnen vragen.

Relaties zijn er in vele soorten; steeds vaker  gaan mensen in plaats van trouwen samenwonen  of krijgen ze na een echtscheiding  opnieuw een relatie. Soms maken  mensen in een huwelijk een moeilijke tijd  door en willen ze elkaar opnieuw trouw  beloven. Of je wilt het goede dat je samen  beleeft (opnieuw) markeren. In dit soort  situaties kan de behoefte groeien een zegen  te willen ontvangen.  Op 14 februari stellen we de kerk  open voor een ieder die zo een  zegen wil vragen over zijn of haar  relatie.  Als kerk zeggen we hiermee dat relaties  de moeite waard zijn en doorbreken we  de idee dat er in de kerk alleen ruimte  zou zijn voor dat stralende moment van  die eerste relatie. Juist binnen de kerk zijn  we ons ervan bewust dat we in een gebroken  wereld leven en dat dat doorwerkt  in onze levens. We dromen graag van perfecte  relaties, maar de werkelijkheid is  vaak anders. Daar is in de kerk juist alle  ruimte voor. We geven mensen daarin  graag het goede van God mee.

De zegen  op Valentijnsdag vloeit voort uit Gods genade  om mensen opnieuw in de ruimte te  zetten. Wij geloven dat dit een positieve  uitwerking zal hebben voor degenen die  hier gebruik van maken. Kerkelijk, of niet  kerkelijk.  Overigens: de band tussen Valentijnsdag  en de kerk kan vreemd lijken, maar is het  niet.

Er is een legende dat Valentijnsdag  vernoemd is naar Sint Valentinus. In de tijd  dat hij priester was ten tijde van de romeinse  keizer Claudius II ging hij in tegen  de wet die verbood om jonge mannen te  trouwen. In het geheim voerde Valentinus  toch trouwplechtigheden uit.

Welkom op 14 februari vanaf 19.00 uur in  De Hoeksteen.  Ds. Dora Hoekstra-Olthof  Ds. Ruben Schep