Ook dit jaar zullen jongeren namens de Capelse kerken op zaterdag 4 mei een krans leggen bij het Oorlogsmonument op de Oude Begraafplaats aan de Nijverheidstraat in Capelle- West.

We zijn blij dat twee jongeren namens de kerken deze handeling willen uitvoeren om zo de nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog levendig te houden. Ze laten hiermee ook zien de bijzondere waarde van onze vrijheid op waarde te kunnen schatten.

We nodigen hierbij een ieder uit om bij de dodenherdenking op 4 mei aanwezig te zijn. Die begint om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) in de Nieuwe Westerkerk aan
het Valeriusrondeel. Van daaruit lopen we in een stille tocht om ongeveer 19.30 uur naar de begraafplaats en herdenken we hen die vielen om 20.00 uur met 2 minuten stilte. Na het spelen van het Wilhelmus is er gelegenheid bloemen bij het monument neer te leggen.

Dit jaar is het alweer 74 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. Wij mogen God danken dat Hij ons elke dag onze vrijheid geeft. Laat dit nooit vanzelfsprekend worden.

Jeugdwerkoverleg Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel