De afgelopen maanden hoorden we van verschrikkelijke aanslagen op moskeeën in Christchurch (Nieuw-Zeeland) en op kerken in Sri Lanka, die laatste op de ochtend van Pasen. Die gebeurtenissen waren voor Kassem Taha, die velen kennen van de Voedselbank Capelle, aanleiding om in deze vastenmaand Ramadan een Iftar-maaltijd te willen houden voor moslims en christenen uit Schenkel. De Iftar is op woensdag 29 mei.

Het is een signaal dat er alle hoop en goede wil is om vreedzaam buren van elkaar te zijn. Een Iftar is de maaltijd waarmee dagelijks het vasten wordt ‘gebroken’. We hopen dat er goede ontmoetingen en gesprekken ontstaan aan tafel. Er zullen rond de maaltijd geen islamitische gebeden klinken.

We hopen op ongeveer 25 deelnemers vanuit de kerk. Geeft u zich zo snel mogelijk op bij mij? De maaltijd begint pas na zonsondergang, dus rond half tien; je kunt binnenkomen vanaf 21.00 uur.

Ds. Nellie van Voornveld