Het leven van blinde mensen in Angola is zwaar. Angola is één van de armste landen van Afrika en blinden worden vaak niet als volwaardige mensen gezien.

Veel Angolezen zijn gelovig en lezen én leven uit de Bijbel. Zélf de Bijbel lezen is een diepgewortelde wens van blinde Angolezen. Maar, geld voor kostbare braille bijbelboeken is er niet.

Bittere armoede

Angola is een land in bittere armoede. Overal zie je sporen van de jarenlange burgeroorlog. Mensen wonen in krotten, kinderen kunnen vaak niet naar school en iedereen heeft wel iemand verloren. Juist in een arm land met slechte hygiëne, zijn veel mensen met beperkingen zoals blindheid.

Zélf de Bijbel lezen

Gelukkig zijn er christelijke centra die deze mensen helpen. Blinden leren er onder andere braille. Ontzettend belangrijk, want dit versterkt hun eigenwaarde en geeft blinden het gevoel dat ook zij ertoe doen. Geld voor kostbare braille bijbelboeken hebben deze centra niet. Daarom vragen wij uw steun om de wens van blinden in vervulling te laten gaan: zélf de Bijbel kunnen lezen. Helpt u mee? Geven kan via de website van het Nederlands Bijbelgenootschap.

 

(Bron: Nederlands Bijbelgenootschap)