Wat werkt je geloof uit in de praktijk? ‘We willen een eind maken aan onrecht; we maken een einde aan moderne slavernij; we leven sober’. Dit zijn drie van de elf statements die centraal staan in het boek ‘Op blote voeten’. Het boek verraste en inspireerde een van onze gemeenteleden en ze vroeg zich af wat het voor onze gemeente zou kunnen betekenen.

De schrijver, Palmer Chinchen, is als zoon van zendelingen opgegroeid in de binnenlanden van Liberia; daar werd hij geraakt door de nood, maar ook verrijkt door wat het evangelie heel concreet voor mensen kan betekenen, en hoe zij dat vervolgens zelf handen en voeten geven. Een zoektocht naar leven ‘vanuit het hart van het evangelie’, belooft het boek. Als werkgroep ‘geloof, kerk & buurt’ werden we er ook enthousiast van.

Volgend seizoen willen we een aantal van de thema’s centraal stellen op de Schenkel Next Zondagen, waar we hopen op verdieping, gesprek en het inspireren van elkaar. Allereerst willen we gemeenteleden (van alle leeftijden!) uitnodigen om een paar hoofdstukken van het boek te lezen en bespreken: op de maandagen 24 juni en 8 juli, van 20- 21.30 uur in de Schenkelkerk.

Het boek leest vlot en is helder geschreven; als je mee wilt doen, meld je dan even bij mij. Ik zorg dan voor het boek of gedeelten daaruit.

ds. Nellie van Voornveld