Het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander onder leiding van Arjan Breukhoven, met leden uit hele regio Rotterdam, sluit traditioneel het seizoen af met een Benefiet Concert op 2 juli in de Alexanderkerk in Rotterdam-Alexanderpolder.

Naast deze 80 zingende mannen van alle leeftijden zal ook het Rotterdams Dameskoor onder leiding van Matthijs Breukhoven medewerking verlenen. De koren zullen apart van elkaar optreden, maar ook zullen zij enkele nummers gezamenlijk uitvoeren.

Uniek is ook de samenwerking tussen vader en zoon Breukhoven, beide dirigenten, die tijdens het concert solistisch en ook vierhandig orgel en vleugel zullen spelen.

Het concert is gratis, maar … er zal worden gecollecteerd en die opbrengst is bestemd voor de Stichting Ambulance Wens! Deze stichting, onder leiding van Kees Veldboer, (was zelf ambulancechauffeur) maakt het mogelijk om voor zieke mensen hun laatste wens in vervulling te laten gaan. Jaarlijks laat de stichting ongeveer 1700 wensen in vervulling gaan.

Dit gebeurt mede dankzij de inzet van 200 medisch geschoolde vrijwilligers. De stichting werkt samen met diverse bedrijven en organisaties en is afhankelijk van donaties voor de realisatie van de wensen. Dit benefiet concert is op dinsdag 2 juli en zal om 20.00 uur beginnen.