De kerk van ds. Kassab, de Presbyteriaanse Kerk in Libanon en Syrie heeft 3 gemeenten in Noord-Oost Syrie: in Kamishly, Hassakeh en Malkieh. Het bleef er altijd relatief vreedzaam, afgezien van enkele geweldsescalaties en zelfmoordaanslagen van IS, waarmee kerken en de christelijke zone van Kamishly aangevallen werden.
De afgelopen dagen was Ds. Kassab steeds in contact met de voorgangers in de 3 plaatsen: ¨Zij deelden de zorgen van zo´n 40.000 tot 50.000 christenen in het gebied met mij. Christenen in het Noordoosten willen niets liever dan vrede en een verenigd Syrië voor álle inwoners. ¨
Ds. Kassab vraagt om ons gebed voor Noordoost-Syrië. Daarom bidden wij:

Goede God,
Wij bidden voor de inwoners van Noordoost-Syrië. Zij zitten klem tussen de strijdende partijen en zijn onzeker over hun lot.
Wij bidden u voor vrede in Syrië. Inwoners in Noord-Oost Syrië willen volhouden en in hun huizen blijven. Ze vertrekken alleen als ze worden gedwongen. We brengen ze voor Uw aangezicht. Wilt u ze rust en moed geven in deze situatie van voortdurende angst?
Christenen in Noord-Oost Syrië houden zich vast aan Jezus´ woorden: ‘In deze wereld zullen jullie het zwaar te verduren krijgen. Maar houd moed! Ik heb de wereld overwonnen. ‘ Wij bidden hen moed en kracht toe van U.
Amen

Bron: Kerk in Actie