Op 27 oktober is het Bijbelzondag. Honderden kerken vieren hun dankbaarheid voor de Bijbel, die hier vrij en in begrijpelijke taal beschikbaar is. Het thema is dit jaar: ‘Ik wens jou …’.

Voorafgaand wordt een wensen-estafette georganiseerd, die eindigt in Moldavië. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft het thema ontleend aan de bemoedigende groet van Paulus aan de Romeinse christenen, Romeinen 1:1-7. Want, zegt directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘De Bijbel is goed nieuws om door te geven, ook aan de miljoenen mensen die nog geen Bijbel hebben. Daarvoor zet het Bijbelgenootschap zich in. Wie ons daarbij wil helpen, kan rondom Bijbelzondag projecten steunen voor Moldavische kinderen en Syrische vluchtelingen.’

Bijbelzondag is de jaarlijkse dag waarop het NBG en het VBG (Vlaams Bijbelgenootschap) de kerken vragen om speciale aandacht te geven aan de Bijbel.

Het thema ‘Ik wens jou …’ leent zich ook voor een estafette. Het NBG houdt zo’n wensenestafette langs zeven kerken van verschillende denominaties. Een markant persoon uit de ene kerk doet per filmpje een wens aan de volgende kerk.

Op 27 oktober brengt NBG-voorzitter Karin van den Broeke vanuit haar Protestante Gemeente in Noord-Beveland een groet aan een Moldavische kerk. De kinderen daar krijgen met NBG-steun een boekje met bijbelverhalen uit de Prentenbijbel van Marijke ten Cate.

Op sociale media biedt het NBG kerken de gelegenheid om aan een andere kerk of organisatie een wens te richten. Filmpjes met zo’n wens kunnen gepost worden op onze Facebookpagina. Om de creativiteit te stimuleren zijn bij het NBG kleurige kartonnen koffiebekertjes te bestellen met een letter erop. Van die letters kan een wens gevormd worden. Kerkleden kunnen hun foto’s van zo’n ‘bekerwens’ via Facebook delen met het NBG. Het NBG zal de meest originele foto’s extra in het zonnetje zetten.