Op 1 december is de advent begonnen. Dat is ook de tijd van advents- en kerstconcerten. Een klein overzicht:

Kerstzang bij kaarslicht in de Dorpskerk

Kerstconcert op dinsdag 17 december door het Christelijk gemengd koor Capelle Een heel mooi concert omdat:
– Cees van der Slik op het prachtige orgel speelt,
– het koor een mooi programma heeft met nieuwe verrassende, en eerder uitgevoerde eigentijdse koorwerken,
– u zelf ook mag meezingen tijdens de samenzang,
– de sfeervolle Dorpskerk een heel goede plaats is voor dit concert,
– de dirigent Ad de Joode de leiding heeft.
Het concert is in de Dorpskerk, aanvang 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte voor de kosten van deze avond.

Messiah in de Doelen

Op 18 december voert COV Sursum Corda uit Rotterdam de Messiah van G.F. Händel uit in Concertgebouw de Doelen. Het koor wordt begeleid door het Holland Symfonie Orkest. Solisten zijn Lauren Armishaw – sopraan, Dave ten Kate – altus, Jan van Elsacker – tenor en Hans Christian Hinz – bas. Eric Koevoets orgel en David Jansen, klavecimbel. Het concert begint om 19.30 uur. Toegangskaarten kunnen t/m 9 december besteld worden via de website van het koor: www.cov-sursumcorda.nl of via 010-4100138. Voor kaarten die via het koor gekocht worden geldt het gereduceerde tarief van: 1e rang € 32,50, 2e rang € 30, 3e rang € 27,50. De toegangsprijzen zijn inclusief pauzedrankje en programmaboekje.

Kerstconcert CKM

Donderdag 19 december geeft het Chr. Krimpens Mannenkoor een kerstconcert in de Sionskerk, Nieuwe Tiendweg 17 te Krimpen aan den IJssel. Naast het mannenkoor zal medewerking worden verleend door Jolanda den Houter (hobo) en Arie van der Vlist (orgel). Het geheel staat onder leiding van dirigent Hans van Blijderveen. Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is om 19.30 uur open. De toegang is vrij. Er is een collecte voor de onkosten.