Als je rust en ruimte in je hoofd zoekt, kan het zijn dat je aanklopt bij een cursus mindfulness of yoga. Wie googelt, vindt ook in Capelle een hele lijst van aanbieders.

Wat doet christelijke meditatie daartussen?

Ook bij christelijke meditatie probeer je om tot stilte te komen, en je bewust te worden wat er in je omgaat. Om niet voorbij te rennen aan je eigen ziel. Maar we hopen niet alleen op een ontmoeting met jezelf (wat trouwens niet per se comfortabel is). Want in die stilte maken we ruimte voor een lied, een kort verhaal uit de Bijbel, of een beeld. We hopen dat we daarin iets mogen merken van God. Dat Hij ‘spreekt tot je hart.’ Misschien zul je dat niet altijd even sterk ervaren – geloofsleven vraagt ook volhouden en wachten. Maar al met al laat God zich in Jezus in zijn hart kijken, als Iemand die ons tegemoet komt.

Vorm: zo’n vijftien minuten ontspannings- of aandachtsoefeningen, dan de inhoudelijke meditatie zoals Lectio Divina of het Levensgebed. Er is tijdens de meditatie geen groepsgesprek. Dat kan wel kort na afloop, maar je kunt ook in stilte gaan, of nog blijven luisteren naar Taizé-muziek- net wat je op dat moment het beste lijkt.

We maken altijd ruimte voor meer mensen. Het is geen probleem wanneer je gewoon een keer wilt proberen, of wanneer je niet altijd kunt. Graag willen we dat zoveel mogelijk mensen kunnen ervaren wat christelijke meditatie je kan brengen.

Wat: een oefenplek om ruimte te maken en je antenne scherp te stellen op de stem van God, die nauw met ons leven is verbonden.
Voor wie: iedereen is welkom! Zeker ook als je nog nooit iets aan meditatie hebt gedaan.
Waar: Schenkelkerk, Bermweg
Wanneer: 9 en 23 jan (valt in Week van Gebed – mogelijk wijken we 23 jan. uit naar een andere ruimte), 6 en 20 feb, 5 en 19 mrt, 2 en 16 apr

Verdere data volgen. Inloop 19.15 uur, meditatie van 19.30 tot 20.30 uur

Info: ds. Hester van Briemen (van_briemen@hotmail.com / 010 – 753 10 25), of ds. Nellie van Voornveld (dsnellievanvoornveld@schenkelkerk.nl)