Op vrijdag 31 januari waren we op bezoek bij de ReShare winkel van het Leger des Heils in Rotterdam. We zijn een stuk wijzer geworden! In de winkel is een brede selectie van kleding te vinden: van vintage tot de hedendaagse mode. Je kunt daar voor onder de € 20,- een complete outfit bij elkaar shoppen. De winkel krijgt geen subsidie en moet het midden vinden tussen commercieel zijn en barmhartig. Het personeel is deskundig, bezield en zelf in ReShare mode gekleed. Ook komen er ‘stamgasten’ voor een kopje koffie en kijken daar of er weer iets nieuws is binnengekomen. Een Syrische kleermaker komt er wekelijks kleding vermaken in de hoop op een betaalde baan. Vrijwilligers worden opgeleid zodat ze meer kansen hebben op de arbeidsmarkt. Zo heeft de winkel een positief effect op de buurt!

Hoe kunnen wij helpen?

In de buurt van de Oosterkerk staat een ReShare bak voor kleding. Doe in die bak ook kleding van slechtere kwaliteit en met gaten: ook die is bruikbaar als grondstof voor nieuwe kleding. Was ook de kleding voor je het wegdoet: het is ondoenlijk om alle inkomende kleding te wassen voor het naar de winkels gaat. Je kunt ook direct de kleding naar de ReShare winkel brengen: zeker als die van goede kwaliteit is. Zij zijn er erg blij mee: het gaat dan direct in de verkoop!