In verband met het Corona virus is door de PKN geadviseerd het volgende geadviseerd:
Gezien de maatregelen vanuit de overheid (donderdag 12 maart 15.15 uur) raden wij gemeenten aan om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.

Op zondag 15 maart wordt op NPO2 om 9.20 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk uitgezonden. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door gaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

Zie voor het volledige bericht de PKN website: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/richtlijnen-rondom-het-coronavirus/

In Capelle aan den IJssel zullen besluiten omtrent het al dan niet doorgaan van de kerkdiensten, door de wijkkerkenraden worden genomen. Neem eventueel contact op met de scriba van uw wijkgemeente.

De kerkdienst in Rijckehove van zondag 15 maart 2020 gaat in gevolge een besluit van het Bestuur van de Zellingen, niet door.
Verder wijzen wij op de jeugddienst van BEAM om 11 uur op YouTube.

Namens de Algemene Kerkenraad
T. Plomp van Loon, scriba