We houden nu iedere zondag een korte dienst om 10 uur die uitgezonden wordt via Kerkradio en www.kerkdienstgemist.nl. Hoewel het heel vreemd en verdrietig is dat we elkaar niet in de kerk kunnen begroeten is er op deze wijze toch verbondenheid. De gebeden worden samen gebeden en we dragen elkaar op deze wijze op aan God. Dat zullen we D.V. op Goede Vrijdag 10 april om 19.30 uur ook doen. Anders werd op die avond ook het Heilig Avondmaal gevierd. Dat hopen we later weer te doen, maar al met al is de Stille Week wel heel anders dan anders. En zeker Paasmorgen. Wat is er dan mooier om uitbundig samen het ‘U zij de Glorie’ te zingen. En zo stond er ook een Paasnachtdienst op het programma gezamenlijk met Oosterkerk, Schenkelkerk en de Hoeksteen. Zie daaromtrent het gezamenlijke bericht.

Overigens: de kerkdiensten van de andere wijken kunnen beluisterd of bekeken worden. Op internet worden er veel viermomenten gedeeld. Er is veel creativiteit op dat gebied. Het is ook een voorrecht dat er de laatste tijd kerkdiensten op TV (NPO 2 om 9.20 uur) uitgezonden worden. En Nederland Zingt en andere diensten worden veel bekeken. Goddank zijn er in deze beangstigende tijd allerlei momenten dat het Evangelie gedeeld wordt. Maar de beperkingen doen pijn en we weten niet of het spoedig weer ‘normaal’ is. Wel weten we dat God onze toevlucht is, nu en altijd. Iemand vroeg me onderstaand gedicht van Nel Benschop te plaatsen. Het vertrouwen wat daarin doorklinkt bid ik u allen toe.