Bij het opruimen vond ik een kaartje dat we een paar jaar geleden op Paasmorgen aan gemeenteleden meegaven als groet. Het wordt gesierd door een schildering van Sija Vrolijk en een gehaakt rood hartje van Janny Janssens. Er wordt ook geciteerd uit een lied, en die woorden raakten me:

De Heer is waarlijk opgestaan!
Dat weten wij, dat zingen wij.
Hij leeft! Hij komt tot u en mij:
Hij raakt ons aan! (Liedboek 626:8)

Misschien komt er al wekenlang niemand over uw drempel. Er belt nog weleens iemand, maar een ander mens bij jou in huis: dat kan nu niet. Een aanraking, een kus of een omarming: u moet het zonder doen. Wat kun je dat missen.

Maar Jezus, de Opgestane, komt door dichte deuren. Hij komt tot u en mij; in uw stille huis, of tussen je veel te drukke kinderen, of in je geïmproviseerde kantoortje in een hoekje van je slaapkamer. Hij komt naar je toe. Hij raakt je aan en steekt je aan, geloof ik, in deze dorre tijd, met zijn liefde en zijn leven. Om verder te kunnen, een hoopvolle toekomst tegemoet.

ds. Nellie van Voornveld