Twaalf tieners hebben het ruimschoots overleefd: een nachtje slapen in een zelfgebouwd krot in de eigen achtertuin. In zes tuinen verrezen kartonnen hutten, waarvan sommige geweldig versierd waren aan de buitenkant en weer andere juist binnen van alle gemakken waren voorzien… Zo hadden er twee meiden hun matrassen op lege fruitkratjes gelegd. Een boxspring is er niks bij.

Evengoed was de nacht nog best pittig, begreep ik, geplaagd door muggen en kwakende kikkers. Gelukkig bood het overlevingspakket dat Jolanda had samengesteld genoeg lekkers voor een goed ontbijt, met verse broodjes en ananas van de BBQ! Maar het ging er natuurlijk allemaal om, om je in te leven in het leven van straatjongeren die elke avond een slaapplek voor zichzelf moeten creëren. En in zo’n situatie is goed beleid rond het corona-virus helemaal ingewikkeld. Een online programma van TEAR hielp de tieners zich hiervan bewust te worden. Met deze actie hebben de tieners een fantastisch bedrag opgehaald voor het corona noodfonds: ruim € 1700,-! Geweldig gedaan.

Jolanda Milort, Karin Buijs en Nellie van Voornveld