Ter gelegenheid van het Rembrandtjaar-2019 maakte het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een digitale ‘Rembrandtroute’: een leesroute aan de hand van bijbelse taferelen van zijn hand.

De Rembrandtroute is opgezet als een digitaal bijbelleesrooster, via de gratis app Mijn Bijbel. Wie zich aanmeldt, krijgt drie weken lang elke dag een Rembrandt te zien met het bijbehorende Bijbelverhaal en een kunsthistorische toelichting. De eerste week behandelt familiedrama’s uit de Bijbel, met onder andere Isaak en Rebekka (bekend als Het Joodse Bruidje). De tweede week brengt een lesje bijbelse geschiedenis volgens Rembrandt, met onder meer het schilderij Jeremia treurend over Jeruzalem. De derde week beschrijft Jezus’ leven door Rembrandts ogen. Dan komt bijvoorbeeld aan de orde het in 1990 gestolen schilderij Christus in de storm op het meer van Galilea .

Om de route te volgen: download de gratis app Mijn Bijbel (zie www.debijbel.nl/app), kijk in het menu bij Leesplannen en kies Rembrandt en de Bijbel