De Zendingserfgoedkalender-2021 toont batiks naar het ontwerp van de Javaanse dominee Khristian Aris Widodo en met de hand gebatikt door de Batik Workshop Kalipenten uit Yogyakarta, Java Indonesië.

Deze batikstudio werd opgericht door ds. Aris in de gemeente Kalipenten (een voorstad van Yogyakarta) om de kerkelijke gemeente meer op haar woonplaats – met een overgrote meerderheid van moslims – te betrekken. Moslims en christenen werken hierin van harte samen.

Het thema van de kalender is: ‘eenheid in verscheidenheid’. Hier verbeeld door het samen optrekken in een sfeer van tolerantie en wederzijds respect van volgers van de grote godsdiensten in Indonesië. ‘Eenheid in verscheidenheid’ is ook het nationale symbool van de Indonesische republiek.

De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van Java, ook over de plek die kerk en moskee hier innemen. Het vertelt over Yogyakarta, een belangrijke plek als kunstcentrum.

De Zendingserfgoedkalender-2021 kost € 9 per stuk. Kijk voor het bestellen van uw kalender bij het wijknieuws van de verschillende kerken.