Gevoelens van wanhoop, verdriet, maar ook vreugde en dankbaarheid: je komt het allemaal tegen in de Psalmen. Uit die literaire schat heeft online platform MijnKerk een dagelijkse podcast gemaakt. In ‘Blijf kalm met een psalm’ staat dagelijks een nieuwe psalm centraal waar een korte meditatie bij wordt gegeven. Alle 150 psalmen komen de komende maanden aan bod.

Iedere werkdag verschijnt op de website van Mijnkerk, op Soundcloud én op Spotify de podcast Blijf kalm met een psalm. Rebecca Schoon leest in de dagelijkse podcast de Psalmen voor een deel voor. Sjoerd Muller pikt er een gedeelte uit dat hem raakt, wat hem verwondert of waar hij vraagtekens bij heeft.

Psalmen

Eeuwenoud en toch heel vertrouwd: de psalmen zijn voor menigeen de longen van de Bijbel. Psalmen gaan over verdriet, over hoop, over haat en dankbaarheid. Kortom: de Psalmen gaan over ons. De psalmen gaan ook over God. Psalmen geven niet weer hoe God in elkaar steekt, wat je van Hem wel of niet kunt verwachten. En hoe verleidelijk ook: je kunt een losse tekst of zin uit een psalm niet gebruiken
om je dag wat op te fleuren, of om al je twijfel dicht te plamuren. Nee, Psalmen zijn gebeden en een gebed is een gesprek. Psalmen als gesprekken tussen God en mens. Deze gesprekken met God zijn in de Psalmen opgeschreven in dichtvorm. God zoekt de ontmoeting met de mens, en spreekt via anderen ook u aan. Wat doet dat met u? Wat roept het bij u op? Over die vragen laat deze serie u nadenken.

Over Sjoerd en Rebecca
Sjoerd Muller (1982) werkt als radiomaker bij de KRO-NCRV. Daarnaast is hij als predikant in deeltijd verbonden aan De Fontein in Apeldoorn en blogger bij MijnKerk.nl. Rebecca Schoon is blogger bij MijnKerk.nl. Het online platform MijnKerk.nl verbindt mensen met elkaar om te ontdekken welke hoop, inspiratie en verbondenheid er ligt in een leven met God. MijnKerk.nl is een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland.

Aanmelden voor de podcast

De komende maanden komen alle 150 psalmen langs in de podcastserie. Iedere werkdag vanaf 06:00 uur ’s ochtends staat er een nieuwe Psalmpodcast klaar. Luister ze allemaal via mijnkerk.nl/blijfkalmmeteenpsalm.