De actie Kerkbalans wordt gehouden van zaterdag 15 t/m vrijdag 28 januari 2022. Het landelijke thema is andermaal: ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Kerkbalans is een actie die direct het hart van kerkleden raakt. De inzameling helpt lokale kerken een unieke positie in de maatschappij in te nemen en hun geloof en waarden uit te dragen. Dat maakt Kerkbalans niet alleen een financieel verhaal, maar ook een hartsverhaal.

Denk bij een hartsverhaal aan het vele mooie werk dat lokale kerken verzetten: het omzien naar eenzame ouderen, ruimte scheppen voor een ontmoeting met God, het bieden van een ontmoetingsplek in een dorp, wijk of stad en nog vele anderen hartverwarmende verhalen. De kerk brengt een ander perspectief in de samenleving en mede door Kerkbalans kan de kerk dit unieke perspectief blijven uitdragen.

Wat is Actie Kerkbalans?

Actie Kerkbalans is de jaarlijkse actie waarbij aan leden van de plaatselijke kerk wordt gevraagd een financiële bijdrage te geven voor het unieke werk van hun eigen plaatselijke kerk. Mede door Actie Kerkbalans kan de plaatselijke kerk haar positieve bijdrage leveren in het dorp, de wijk of de stad.

Hoe werkt de Actie Kerkbalans?

In januari ontvangt ieder gemeentelid het verzoek een financiële bijdrage te leveren aan zijn of haar gemeente. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een maandelijkse gift en de daarbij horende automatische incasso.

Wij vragen u Kerkbalans 2022 in uw gebed te gedenken en hopen dat u zult laten zien dat u ook financieel om onze kerk geeft. Als u vooraf meer informatie over de actie Kerkbalans wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met een van de kerkrenmeesters.

Wij bevelen de actie Kerkbalans van harte bij u aan.