Diaconie

In bijgaand PDF-document wordt de opdracht, taken en activiteiten van de diaconie in Capelle aan den IJssel toegelicht.

Stichting Hulp in praktijk

Stichting HiP is een organisatie die kerkleden die, op basis van hun talenten en capaciteiten, hulp willen bieden aan ‘mensen in nood’ in contact wil brengen met mensen met een hulpvraag. De diaconie van diverse wijkgemeenten in Capelle participeren ook in HiP. Dat betekent dat u zich ook als hulpbieder aan kunt melden!

Godsdienstonderwijs

Godsdienstonderwijs wordt door twee vakleerkrachten op enkele openbare scholen in Capelle aan den IJssel gegeven, met steun van de Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel, voornamelijk aan de groepen 6,7 en 8. Leerlingen wordt aan het einde van groep 8, bij het verlaten van de basisschool een bijbel meegegeven. Er vindt ook landelijke coördinatie hiervan plaats. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de stichting Protestants Centrum Godsdienstig Vormingsonderwijs, die de werkgever van docenten die dit onderwijs door heel Nederland verzorgen.

Taizé aan de IJssel

In navolging van de na de Tweede Wereldoorlog opgericht oecumenische samenwerking van christenen in het dorp Taizé in Frankrijk is er ook een Nederlandse afdeling van Taizé. Verdere informatie kunt u vinden op de officiële Nederlandse website en de website Taizé in Nederland.

Landelijk

De PgC is een van de gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Voor verdere informatie over de PKN verwijzen wij u naar de landelijke website.

Classis Zuid-Holland zuid

De classis Zuid-Holland Zuid streeft naar verbondenheid. We leren van elkaar en zijn betrokken op elkaar. Zo zijn we één kerk. 

Missionair

Missionaire activiteiten worden door de leden van de wijkgemeenten georganiseerd. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de websites van de wijkgemeenten.

Pastoraal

Pastorale activiteiten worden door de leden van de wijkgemeenten georganiseerd. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de websites van de wijkgemeenten.

Jeugd

Activiteiten voor onze jeugd worden door de leden van de wijkgemeenten georganiseerd. Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de websites van de wijkgemeenten.

Nederlandse Patiënten Vereniging

De doelstelling van de NPV Capelle aan den IJssel is om vanuit de Bijbelse opdracht en in navolging van Jezus Christus bij te dragen aan de zorg voor het leven door toerusting, (beleids)beïnvloeding, belangenbehartiging, voorlichting en praktische hulp in gezondheid en ziekte. We hebben dit samengevat in de lijfspreuk ‘Zorg voor het leven’