Advent begon in een tijd van beperkende maatregelen. Het is onzeker hoe Kerst, het hoopvolle feest van Jezus’ geboorte, gevierd kan worden. Mede daarom stelt het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) aan kerken gratis het kerstevangelie beschikbaar, als uitdeelboekje. Het boekje heet: Kerst: kracht en kwetsbaarheid. Dit onder het motto: ‘Breng het kerstverhaal thuis’.

‘Misschien mogen we met Kerst maar met weinig mensen naar de kerk of bij elkaar op bezoek’, zegt Anne-Mareike Schol-Wetter, hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. ‘Maar dan zijn er altijd nog mogelijkheden om het kerstverhaal te delen én uit te delen. Dat maken we mogelijk met dit boekje’.
Kerst: kracht en kwetsbaarheid bevat Lucas 2 in de nieuwste vertaling, de NBV21, aangevuld met extra inspiratie en achtergrondinformatie. Kerken kunnen zoveel exemplaren aanvragen als ze willen, om te geven aan kerkleden en mensen die in de omgeving van de kerk wonen. ‘Juist ook als zij niet naar de kerk kunnen of durven komen’, aldus Schol-Wetter. Het boekje kan besteld worden bij het NBG.

Adventsleesplan ‘Welkom’

Voor advent en Kerst brengt het NBG een bijbelleesplan uit met de titel: ‘Welkom’. Dit leesrooster bevat 25 bijbelteksten over welkom-zijn, met een vraag of opdracht. Anne-Mareike Schol-Wetter: ‘De onzekerheid en polarisatie van deze tijd kunnen ervoor zorgen dat je extra verlangt naar verbondenheid. Met het leesplan nodigen we je uit om stil te staan bij vragen als: Voel je jezelf welkom, bij mensen en bij God? Is Jezus welkom in jouw leven? En kun jij ook anderen – die misschien eenzaam zijn – verwelkomen?’
Het leesplan is te volgen in de gratis NBG-app Mijn Bijbel.

Kinderproject ‘Tel je mee?’

Voor kinderen van 4-12 jaar is er het Bijbel Basics-kerstproject ‘Tel je mee?’ Anne-Mareike Schol-Wetter: ‘Kinderen én volwassenen kunnen zich wel eens afvragen of je wel meetelt als je niet rijk, knap, beroemd of slim bent. Maar voor God is iedereen waardevol. Jezus zelf werd geboren als hulpeloos kind in arme omstandigheden. Daarin liet God zien dat ook mensen zonder macht plek bij Hem hebben.’ Het projectmateriaal en de filmpjes zijn gratis te downloaden via bijbelbasics.nl.