Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien dat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Alle keurmerken kunnen helpen, maar zorgen ook voor verwarring.

Tijdens deze thema-avond denken we na over de keuzes die we maken. We laten ons inspireren door de vraag hoe Jezus omging met de armen en de behoeftigen. De commissie Vorming en Toerusting uit de Ontmoetingskerk in Krimpen aan den Lek heeft hierover contact gehad met Alfred Slomp, deskundige op het gebied van duurzaamheid en auteur van Superwaar. Je volgende stap in duurzaam boodschappen doen. Hij gaat met ons nadenken over ‘verantwoord boodschappen doen’. Van harte welkom!

Ontmoetingskerk,
Hoofdstraat 90, Krimpen aan de Lek
18 mei 2022, 20.00 uur

Toegang gratis, collecte bij de uitgang