Big Brothers Big Sisters of Rotterdam (BBBSR) ondersteunt sinds 1997 kwetsbare kinderen van 5 tot 18 jaar met persoonlijke mentortrajecten. Dit doen ze samen met zo’n 150 vrijwilligers.

De vrijwilligers zetten zich wekelijks in d.m.v. een-op-een contact met het kind waaraan zij zijn gekoppeld. Deze persoonlijke matches bieden een kind veilige, structurele en langdurige mentoring (minimaal een jaar) met achterliggend de drijfveer om een verschil te maken en het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en de sociale vaardigheden te vergroten. Kinderen een duwtje in de rug geven en écht wat betekenen in hun jonge leven gewoon door er voor ze te zijn. Ook in Capelle aan den IJssel zijn kinderen die wat extra aandacht goed kunnen gebruiken, omdat zij onder moeilijke omstandigheden opgroeien.

Als vrijwilliger – ‘Big Brother’ of ‘Big Sister’ genoemd – ben je een vriend voor een kwetsbare ‘Little’. Je spreekt wekelijks af met je Little om samen wat leuks te ondernemen. Samen op pad of bij jou thuis. Zo’n wekelijks moment is van grote waarde voor deze kinderen; even op adem komen, nieuwe dingen ontdekken en door dat beetje extra aandacht neemt vaak ook het zelfvertrouwen toe.
Een team van professionals geeft training en begeleiding en fungeert als vraagbaak. Je kunt dus altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen, tips te vragen of bij te praten.

Eisen voor een vrijwilliger:

  • Je bent 21 jaar of ouder.
  • Je bent een keer per week buiten schooltijd een dagdeel beschikbaar om af te spreken.
  • Je vindt het leuk om met een kind tussen de 5 en 18 jaar dingen te ondernemen.
  • Je woont in Capelle aan den IJssel of hebt er geen bezwaar tegen om met de auto of het OV de jongere op te halen en naar huis te brengen.

Voor meer informatie of aanmelden stuur een e-mail aan: capelleaandenijssel@bbbs-rotterdam.nl of via www.bbbs-rotterdam.nl