Op D.V. woensdag 6 oktober hoopt ds C.M. van Loon uit Rotterdam, op uitnodiging van de commissie Kerk en Israël, te spreken over Hoogtepunten in het Heilige Land. Deze avond, die wordt gehouden in de Nieuwe Westerkerk, Valeriusrondeel 670, is een vervolg op de avond die ds. Van Loon in 2019 hield.

We hopen uiteraard dat deze avond (na 3 keer geannuleerd te zijn) nu wel doorgang kan vinden.
Jeruzalem, Bethlehem, Kapernaüm, Jericho: plaatsen die tot de verbeelding spreken. Het is een ontdekkingstocht om van zulke plaatsen na te gaan welke gebeurtenissen zich daar hebben afgespeeld. Dat levert verrassende en aansprekende verbanden op.
Wie de strategische ligging van Kapernaüm op zich laat inwerken, begrijpt opeens waarom Jezus daar zo vaak was. Wie de geschiedenis van de Olijfberg voor ogen heeft, leest het verslag van de hemelvaart met andere ogen. Wie zich realiseert hoe dicht Bethlehem bij Jeruzalem ligt, begrijpt opeens dat de herders uit het Kerstverhaal geen gewone herders waren, maar fokkers van Paaslammeren. Zo heeft elke plaats een eigen boodschap.

Het belooft een inspirerende avond te worden. Aanvang 20.00 uur met inloop vanaf 19.30 uur. Er is een tafel met producten uit Israël aanwezig.
We houden ons aan de coronamaatregelen. Van harte welkom!