Gedurende de coronacrisis heeft de wijkkerkenraad van de Oosterkerk de landelijke aanbevelingen overgenomen. De wijzigingen hebben we vastgelegd in het tussentijds geactualiseerde gebruiksplan. Vanaf aanstaande zondag 27 februari zijn er geen beperkende maatregelen meer voor het kerkelijk leven.

Dat betekent dat we de Oosterkerk weer openstellen voor alle bezoekers en de stoelen weer worden opgesteld volgens het oorspronkelijke stoelenplan. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met mensen met een kwetsbare gezondheid. Daarom worden ook rijen ingericht waarbij het mogelijk is om nog steeds anderhalve meter afstand te kunnen houden. De mechanische ventilatie in onze kerk voldoet aan de veiligheidsnormen. Dat betekent dat we niet meer extra ramen open zetten.
Dat maakt de kerkgang nog behaaglijker. De kosters zijn hierover geïnformeerd en verantwoordelijk voor de opstelling en de ventilatiemaatregelen. Ook is er weer de mogelijkheid om na de dienst met elkaar koffie te drinken.

Als kerkenraad zijn we verheugd dat doordeweekse activiteiten weer doorgang kunnen vinden en dat we elkaar op zondagen weer kunnen ontmoeten.

Namens de wijkkerkenraad,
Bert Wierenga