‘Iedereen die dat wil, moet de Bijbel kunnen lezen, ook mensen met een leesbeperking. Ik ben daarom blij dat onze nieuwste vertaling, de NBV21, nu ook beschikbaar is in aangepaste leesvorm.’ Dat zegt Manager Ontwikkeling en Uitgeven Stefan van Dijk van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). De CBB maakte de braille- en audio-editie voor deze doelgroep in samenwerking met het NBG.
De CBB in Ermelo maakt lectuur en informatie toegankelijk voor mensen met een leesbeperking: in braille, audio of grootletter. Naast de NBV21 zijn ook andere Bijbelvertalingen in diverse aangepaste leesvormen verkrijgbaar, zoals de Bijbel in Gewone Taal, de Fryske Bibel, de Herziene Statenvertaling, de Willibrordbijbel en de Statenvertaling, evenals verschillende kinderbijbels. De complete lijst is te vinden op de internetpagina van het NBG.

Bestelinformatie NBV21 in braille of audio

De NBV21 in braille (34 ringmappen A4) en in gesproken vorm (streaming of Daisy cd) kost € 54,95. Mensen met een leesbeperking kunnen de NBV21 in deze leesvormen bestellen via leesbutler.nl of de CBB-klantenservice, telefoon 0341-565477, e-mail klantenservice@cbb.nl.
De audio van de NBV21 is ook beschikbaar voor mensen zonder leesbeperking. Zij kunnen de audioversie beluisteren via onder meer de app Mijn Bijbel, de online-bibliotheek en diverse audio-apps.