Het zal u niet verwonderen, maar het vluchtelingenprobleem houdt ons volop bezig. Als Dorpskerk zijn we momenteel druk bezig het Dorpshuis voor bewoning geschikt te maken. We moeten de zolderkamers niet alleen ontruimen, maar deze moeten hoognodig opgefrist worden. U laat tenslotte uw gasten toch ook niet in het rommelkamertje logeren! Daarnaast is er door vrijwilligers een mooie badkamer op de beneden-verdieping gerealiseerd.

Momenteel geldt het motto “Veel handen maken licht werk.” Gelukkig hebben we al veel ondersteuning gekregen.
Dat neemt niet weg dat we nog behoefte hebben aan een paar goede vakmensen: een stukadoor, een loodgieter en ook een extra huisschilder zouden goed van pas komen.

Voor het inrichten van het huis en het vullen van de kasten zijn allerlei artikelen nodig van een deurmat, pak rijst tot een fles wasmiddel. Bij de in- en uitgang van de kerk liggen de papieren boodschappenlijstjes klaar en ook digitaal kun je via deze link deze boodschappenlijstje vinden. We ontvangen uw bijdragen graag voor uiterlijk dinsdag 5 april a.s.

Gelijktijdig zijn we via het DPC (Diaconaal Platform Capelle), waarin alle Capelse Kerken zijn vertegenwoordigd, in druk overleg met de Gemeente Capelle om meer duidelijkheid te krijgen hoe de Gemeente de huisvesting van vluchtelingen gaat aanpakken en welke Oekraïense vluchtelingen in het Dorpshuis komen wonen.

Ook uw financiële bijdrage is welkom, deze kunt u storten op rekeningnummer NL51 INGB 0000 754829 t.n.v Diaconie onder vermelding van: Hulp vluchtelingen Dorp.

Wij houden u van de verdere ontwikkelingen op de hoogte.

Cora Heine, Jan Faber, Peter Klop, Albert Verhagen