In de maand augustus geeft organist Everhard Zwart voor het 34-ste seizoen zijn zomeravond-orgelconcerten in de Nieuwe Westerkerk. De concerten zijn op de maandagen 1,8,15,22 en 29 augustus. Aanvang 20.00 uur en toegang € 7,50 (kinderen tot 12 jaar gratis).

Het zou dit jaar het 35-ste seizoen moeten worden, maar in 2020 zijn er geen live concerten geweest. Vorig jaar zijn de concerten, met alle nodige maatregelen, gelukkig wel doorgegaan.

Stilzitten heeft Everhard overigens niet gedaan in die periode. Hij startte met concerten via zijn eigen YouTube-kanaal. Dat de behoefte aan muziek groot was, bleek wel uit het aantal streams van zijn uitzendingen.

Gelukkig is nu weer alles ‘live’ en is het heerlijk om mensen te ontmoeten en concerten te geven. Everhard kijkt ernaar uit dat hij dit jaar, als vanouds, zijn zomeravondconcerten mag verzorgen. Vanaf 19.30 uur is de kerk open en is er al gelegenheid om koffie te drinken in de hal van de kerk. Daar ontmoeten concertbezoekers elkaar en heeft Everhard de gelegenheid om de bezoekers te ontmoeten.

Hij heeft voor ieder concert een afwisselend programma samengesteld met, traditiegetrouw, als opening en sluiting samenzang. Het laatste concert op 29 augustus zal een verzoekprogramma zijn. Bezoekers kunnen vanaf 1 augustus hun verzoeknummer vast doorgeven.