Woonzorgcentrum De Vijverhof in Capelle aan den IJssel verzorgt, verpleegt en behandelt mensen met een zorgindicatie. Zowel bij mensen thuis als in het woonzorgcentrum. Met extra veiligheidsvoorzieningen en professionele zorg op afroep probeert men bij te dragen aan de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen. Kan dat niet, dan kan men opgenomen worden in het zorgcentrum, waar verpleeghuiszorg en verzorgingshuiszorg wordt aangeboden.

Tafeltje Dekje is een organisatie die de maaltijden verzorgt voor deze ouderen en hulpbehoevende mensen. Vanuit de keuken van De Vijverhof worden de warme maaltijden bereid en bezorgd bij de mensen in De Vijverhof zelf en in de omgeving. Voor de bezorging is de organisatie afhankelijk van vrijwilligers. Door de coronaperikelen heeft De Vijverhof flink moeten inboeten in het vrijwilligersbestand terwijl de vraag naar deze maaltijden steeds groter wordt. Nu zijn ze in De Vijverhof op zoek naar vrijwilligers die deze maaltijden willen bezorgen bij de appartementen en in de omgeving met de eigen auto of met een van hun busjes. Zo`n route duurt gemiddeld anderhalf uur. Per weggebrachte maaltijd is er een onkostenvergoeding, zodat het de vrijwilligers geen geld kost.

Heeft u interesse voor dit vrijwilligerswerk neem dan contact op met Vincent Wijers, teamleider Food van HSB De Vijverhof of met Tafeltje Dekje van de Vijverhof, tafeltjedekje@hsbdevijverhof.nl