Dorpskerk Capelle aan den IJssel

Wie zijn wij?

De Hervormde wijkgemeente Dorpskerk maakt deel uit van de Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel (PgC) binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De wijkgemeente wordt gekenmerkt door het confessionele gedachtegoed. We willen een gemeente zijn waarin we serieus ons oor te luisteren leggen in de Bijbel. We proberen de woorden van de Bijbel zo nauwkeurig mogelijk te vertalen naar het heden.

Organisatie

De wijkgemeente Dorpskerk wordt georganiseerd vanuit een kerkenraad die leiding geeft aan de gemeente en een team Pastorale medewerkers. Daarnaast zijn diverse commissies en groepen actief binnen de gemeente.

 

Kerkdiensten

Zondagmorgen 10:00 uur
Zondagavond 19:00 uur

De toegang tot kerk en diensten is vrij voor iedereen (leden en niet-leden). U kunt dus vrijblijvend komen, u behoeft geen gemeentelid te zijn, u bent van harte welkom in de Dorpskerk!

Activiteiten

In de gemeente vinden allerlei activiteiten plaats. We delen ze in naar activiteiten rond Geloof, Jeugd en Samenzijn en bijzondere activiteiten.

Hervormde Wijkgemeente Dorpskerk
Kerklaan 2
2903BE Capelle aan den IJssel
T 010-4502816

Nieuws uit de Dorpskerk

Hieronder vindt u een selectie van nieuws uit de Dorpskerk. Ga naar de website van de wijkgemeente voor meer nieuwsartikelen.

Sponsoractie Tearfund ‘Nacht Zonder Dak’

Vorig jaar organiseerden we als Protestantse Gemeente Capelle voor het eerst een Nacht Zonder Dak-actie bij het scoutcentrum. Dit was zo'n succes bij de tieners dat we ook dit jaar weer een Nacht Zonder Dak organiseren! Nacht Zonder Dak is een sponsoractie waarbij...

Lees meer

Zien wat God in mensen doet

Op het moment dat ik dit schrijf hebben we net de achtste bijeenkomst gehad van de Alphacursus. Ik vind het mooi om daar iets over te delen, want het maakt me dankbaar dat we dit mogen doen, en ook dankbaar voor wat we God zien doen tijdens deze cursus. Afgelopen...

Lees meer

Gespreksmaatjes gezocht voor eenzame ouderen

Motto Capelle is een project van het Diaconaal Platform Capelle. Samen met de kerken wordt invulling gegeven aan het omzien naar onze naasten. Vooral voor mensen van 55 jaar en ouder, vaak alleenstaand en met weinig contacten. Bovendien met de uitdaging om op een...

Lees meer