Dorpskerk Capelle aan den IJssel

Wie zijn wij?

De Hervormde wijkgemeente Dorpskerk maakt deel uit van de Protestantse gemeente te Capelle aan den IJssel (PgC) binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De wijkgemeente wordt gekenmerkt door het confessionele gedachtegoed. We willen een gemeente zijn waarin we serieus ons oor te luisteren leggen in de Bijbel. We proberen de woorden van de Bijbel zo nauwkeurig mogelijk te vertalen naar het heden.

Organisatie

De wijkgemeente Dorpskerk wordt georganiseerd vanuit een kerkenraad die leiding geeft aan de gemeente en een team Pastorale medewerkers. Daarnaast zijn diverse commissies en groepen actief binnen de gemeente.

 

Kerkdiensten

Zondagmorgen 10:00 uur
Zondagavond 19:00 uur

De toegang tot kerk en diensten is vrij voor iedereen (leden en niet-leden). U kunt dus vrijblijvend komen, u behoeft geen gemeentelid te zijn, u bent van harte welkom in de Dorpskerk!

Activiteiten

In de gemeente vinden allerlei activiteiten plaats. We delen ze in naar activiteiten rond Geloof, Jeugd en Samenzijn en bijzondere activiteiten.

Hervormde Wijkgemeente Dorpskerk
Kerklaan 2
2903BE Capelle aan den IJssel
T 010-4502816

Nieuws uit de Dorpskerk

Hieronder vindt u een selectie van nieuws uit de Dorpskerk. Ga naar de website van de wijkgemeente voor meer nieuwsartikelen.

Rijckehove zoekt jouw hulp

Gelukkig hebben we in verpleeghuis Rijckehove op zondagmorgen de wekelijkse kerkdienst weer kunnen hervatten voor de bewoners en hun familie. Samen met de vrijwilligers willen we hen een hartelijk welkom geven. Waar nodig worden de bewoners van de afdeling naar de...

Lees meer

Aan tafel! …maar voordat ik kan ontvangen…

Aan tafel! is het thema dat ons dit jaar is aangereikt. Al langere tijd wordt er meer nadruk gelegd op het houden van maaltijden. Gemeentes worden gestimuleerd het avondmaal en de betekenis ervan te herontdekken. Maar, ook het met elkaar eten voldoet aan een behoefte....

Lees meer