Kerygma is een enthousiast interkerkelijk koor met leden uit Capelle aan den IJssel en wijde omgeving. In 2021 bestaat Kerygma 32 jaar en het ledental schommelt al jaren rond de 25 leden. Ooit gestart als jongerenkoor is het nu een ervaren koor met een brede  muziekinteresse.

Het veelzijdige repertoire bestaat vooral uit Nederlandse en Engelstalige nummers, maar ook voor Duitse, Latijnse of Spaanse nummers staan wij open. We zingen vooral liturgische kerkmuziek zoals ballads, hymnes, gedragen en up-tempo-nummers, gospel- en opwekkingsliederen. Met deze grote variatie aan liederen willen we verkondigen (Kerygma betekent ‘verkondiging’) dat het geloof een belangrijke rol in ons leven vervult. Dat doen we in allerlei soorten kerkdiensten, van startdag tot jeugddienst en van kerstnacht tot paasmorgen.

Ook zingen we in zorgcentra, ziekenhuizen en andere instellingen. De dirigent die wij zoeken zal allereerst leiding moeten willen geven aan een koor dat naast kwaliteit in zang, ook gezelligheid en vriendschap belangrijk vindt. De dirigent heeft bij voorkeur ervaring in het
leiden van een koor en kennis van de diverse genres die ons koor uitvoert. Tijdens de repetities en uitvoeringen wordt het koor bijgestaan door een vaste pianist. Voor het leiden van de repetities ontvangen zowel de dirigent als de pianist een onkostenvergoeding.

Voor contact: voorzitter@zanggroepkerygma.nl of (06) 497 066 05 Caroline Roerade, voorzitster of (06) 208 756 81 Ton van Vliet, pianist