Motto Capelle is een project van het Diaconaal Platform Capelle. Samen met de kerken wordt invulling gegeven aan het omzien naar onze naasten. Vooral voor mensen van 55 jaar en ouder, vaak alleenstaand en met weinig contacten. Bovendien met de uitdaging om op een gezonde manier zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Aandacht voor zin- geving is hierin de sterkst makende gezondheidsfactor. Door er gewoon te zijn voor de ander, te luisteren, maar ook iets te laten zien van de hoop die in ons leeft. Motto Capelle is daarvoor op zoek naar gespreksmaatjes.

Als gespreksmaatje krijg je een vaste bewoner toegewezen die je een keer in de twee weken thuis bezoekt. Tijdsinvestering is ca. vier uur per maand. Je wordt goed begeleid en toegerust. Je maakt deel uit van een leuke groep vrijwilligers, krijgt gratis toegang tot cursussen en een jaarlijks vrijwilligersuitje.

De ervaring die je hiermee opdoet is ook weer toepasbaar op andere gebieden.

Meer informatie over dit project: Henk Kamminga, 06-28830857, hkm@samen010.nl of op de website van Samen010: samen010.nl/projecten/motto/