Van 21 tot en met 28 januari 2024 was de jaarlijkse Week van Gebed voor de eenheid van christenen. Ook in Capelle werd daar aandacht aan geschonken en kwamen mensen dagelijks in een andere kerk bij elkaar om te bidden voor elkaar en de wereld. De opbrengst van de donaties ging deze week naar het Leger des Heils.

Voor deze gebedsweek wordt er elk jaar een goed doel gekozen. Dit jaar was het doel de ‘Warme buurthuiskamers’ van het Leger des Heils, en met name voor de warme buurthuiskamer die tijdens december, januari en februari in de Capelse bibliotheek op het Stadsplein is geopend.

Arthur van Dalen, mede-organisator van deze gebedsweek, overhandigde op vrijdag 16 februari jl. de cheque met het mooie bedrag van € 2.000,00 aan Marieke Venter (korpsofficier bij Leger des Heils Rotterdam Oost) voor de opbouw van deze winterse buurthuiskamers.

In de winter van 2022 startte het Leger des Heils met de ‘Warme Kamers actie’, zodat niemand in de kou hoefde te zitten als gevolg van de stijgende energierekening. Deze actie kreeg ook in 2023 een vervolg. Hoewel de energierekening voor veel Nederlanders niet meer zo hoog is, wilden ze mensen ook deze winter extra warmte bieden. Daarom gaan de buurthuiskamers in december, januari en februari iedere dag open. Zo heeft iedereen een plek om te studeren, een gratis kopje koffie of thee te drinken, een spelletje te spelen met je kind of gewoon een boek te lezen.

Mensen die willen weten of er een Warme Kamer bij hen in de buurt is, kunnen terecht op www.warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten en zelf een Warme Kamer willen aanbieden, kunnen op de website terecht.

De Week van gebed voor eenheid is een jaarlijks terugkerende week waarin wereldwijd miljoenen christenen samen bidden. Door samen te bidden, ervaren zij de verbinding met God en met elkaar. Tegelijk tonen ze de betrokkenheid met de wereld door voorbede te doen voor wat er speelt in de samenleving: dichtbij en ver weg. Meer informatie vindt u op www.weekvangebed.nl.