Omdat Pasen dit jaar vroeg valt (31 maart) is er op zondag 18 februari al de start van de veertigdagentijd. Met de kindernevendienst volgen we het project van BijbelBasics met als thema: ‘Met vallen en opstaan – Met Petrus op weg naar Pasen!’

Ook dit keer hebben Helga Euwema en Ellen van de Keur in overleg met de leiding van de kindernevendienst nagedacht over een mogelijke invulling. Daarbij worden prachtige schilderijen gemaakt, telkens over een moment van Petrus in zijn navolging van Jezus. We zingen het projectlied en een enkele keer is er een muzikale bijdrage.

In de lijn van het jaarthema ‘Ga mee!’ geven we aan dit project samenvattend de naam: ‘Met Petrus mee!’ We begonnen dit seizoen met de oproep ‘Ga mee’ en daarbij hebben we regelmatig toevoegingen gemaakt als: Bid mee, zing mee, doe mee, enz. In de adventsperiode was het: ‘Verwacht mee!’ Nu dus de oproep om naast Petrus te gaan staan en met hem te ontdekken wie Jezus voor ons is. Met Pasen zien we het lege graf en wat dat teweegbrengt bij Petrus maar ook wat deze boodschap ons te zeggen heeft.