Op het moment dat ik dit schrijf hebben we net de achtste bijeenkomst gehad van de Alphacursus. Ik vind het mooi om daar iets over te delen, want het maakt me dankbaar dat we dit mogen doen, en ook dankbaar voor wat we God zien doen tijdens deze cursus. Afgelopen maanden kwamen we bijna elke donderdag bij elkaar in de Schenkelkerk, met een groep van elf leiders en meer dan dertig deelnemers. De leiders komen uit zes verschillende kerken: de Ontmoetingskerk (Hervormde wijkgemeente Schollevaar en de Christelijke Gereformeerde Kerk), de Nederlandse Gereformeerde Kerk (De Voorhof), Kom en Zie, de Dorpskerk en de Schenkelkerk.

De deelnemers zijn soms lid van één van deze kerken, soms van een andere kerk, of ze hebben helemaal geen kerkelijke achtergrond. Juist dat we afkomstig zijn uit verschillende kerken maakt het zo mooi om dit samen te doen: ook als leiders leren we van elkaar, en mogen we zien hoe God aan iedereen andere talenten heeft gegeven, waarmee we elkaar mogen aanvullen.

De avond begint steeds met samen eten. Twee koks hebben elke keer weer een heerlijke maaltijd gemaakt, echt genieten! De maaltijden zijn ontspannen en gezellig. Het is te merken dat iedereen elkaar steeds beter begint te leren kennen.

Na de maaltijd is er een inleiding, door een van de leiders. De vorige keer ging het bijvoorbeeld over: ‘Hoe kan ik het kwade weerstaan?’. Aan de hand van persoonlijke voorbeelden krijgen we over dit onderwerp te horen, waardoor het dichtbij komt. Daarna gaan we in kleine groepjes uit elkaar om verder te praten. Waar haakte jij aan bij deze inleiding? Wat vond je moeilijk? Welke vragen heb je?

Het mooiste vind ik om te zien hoe God een weg gaat met de deelnemers (en laten we eerlijk zijn, ook met ons als leiders). Bijvoorbeeld dat iemand voor wie geloven helemaal nieuw is, er steeds enthousiaster over wordt. Iemand anders vertelde me: ‘ik heb me afgelopen week laten dopen!’. Weer een ander bidt voor het eerst hardop. En we helpen elkaar op weg hoe je in God kunt geloven in je dagelijkse leven.

Elke avond ga ik moe maar ook met een glimlach naar huis, dankbaar dat we zo duidelijk mogen merken dat God erbij is, door zijn heilige Geest. Wij mogen dit doen met onze handen open, en vooral zien wat God in mensen doet!

Meer informatie: ds. Jake Schimmel: 06-39482419, ds@jakeschimmel.nl