Adventsconcert op 2 december in de Dorpskerk
Zaterdag 2 december om 20.00 uur is er in de Dorpskerk een Adventsconcert. Het kamerkoor ‘Pro Musica’ uit Ouderkerk verleent medewerking. Het koor zingt diverse werken, zowel met begeleiding als à capella. Dirigent is Cees van der Slik, die ook het Van Dam orgel zal bespelen. Daarnaast is er improvisatie en samenzang.
De toegang is gratis. Tijdens het concert is er een collecte voor de onkosten. Na afloop wordt er koffie en thee geserveerd. De kerk is goed toegankelijk voor minder-validen/rolstoelgebruikers.

Zangmiddag op 7 december in de Dorpskerk
Donderdag 7 december bent u van 14.30 tot 16.00 uur welkom om samen te zingen ‘net als vroeger’: Psalmen, gezangen en geestelijke liederen (Joh. de Heer) zoals u ze leerde op de zondagsschool, afgewisseld door muziek en teksten. Thema is ‘Advent Vol verwachting…!’ Aansluitend is er tot 16.30 uur een gezellige ontmoeting tijdens een kopje koffie/thee in de Tuinzaal van de Dorpskerk.
Medewerking wordt verleend door organist Anthon den Braber en ouderenpastor Annemiek Bomhof-Vrij. De middag wordt georganiseerd in samenwerking met de ouderenpastor van de Vijverhof, dhr. P. Versloot.

Kerstconcert op 16 december in de Nieuwe Westerkerk
Zaterdag 16 december om 20.00 uur organiseert het Christelijk Gemengd Koor ‘Deo Cantemus’, samen met strijkersensemble ‘Musicamare’ en enkele solisten, een kerstconcerten met als thema: ‘Kom naar de stal’. Dit alles onder leiding van dirigent Hans van Blijderveen. De toegang is gratis, er wordt een collecte gehouden voor de onkosten.

Vida Vocalis zingt de Petite messe solennelle van Rossini
Zaterdag 2 december is er om 20.00 uur een concert van het projectkoor Vida Vocalis o.l.v. Vincent Spoeltman in de Pauluskerk (Merellaan 352). Met deze feestelijke mis viert het koor haar eerste lustrum als projectkoor. De Petite messe solennelle is geschreven in 1864 en een van de laatste werken van Rossini. Hij noemde het zijn ‘zonde van de oude dag’. Oorspronkelijk is het bedoeld voor 12 zangers, waaronder 4 solisten, twee piano’s en harmonium. Later maakte Rossini nog een bewerking voor orkest. Vida Vocalis voert de oorspronkelijke versie uit, maar dan met een koor van 42 ervaren zangers. Toegang € 20,- inclusief consumptie. Kaarten reserveren via www.vidavocalis.nl.

Kerstconcert Christelijk Mannenkoor ‘Prins Alexander’
Dinsdag 19 december om 20.00 uur geeft het Christelijk Mannenkoor ‘Prins Alexander’ o.l.v. Arjan Breukhoven samen met enkele solisten het jaarlijks kerstconcert in de Alexanderkerk, Springerstraat 340 in Rotterdam-Prins Alexander. Toegang € 15,-, kinderen tot 12 jaar gratis Kaarten via postmaster@cmk-prinsalexander.nl of op de avond van het concert aan de kerk.