Het cultureel seizoen is weer gestart. Ook in onze regio zijn mooie concerten bij te wonen. We zetten ze voor u op een rij. Zet ze in uw agenda en bestel tijdig kaarten.

Dorpskerk Moordrecht

De Stichting Orgelcultuur Zuidplas organiseert een concert door de bekende organist André Knevel uit Canada op vrijdag 2 september in de oude Dorpskerk te Moordrecht. Solistische medewerking wordt verleend door Liselotte Rokyta met de panfluit.

De kerk bezit een mooi historisch orgel uit 1773 van de Vlaamse orgelbouwer Louis del Haye uit Antwerpen. Het orgel bezit een grote draagkracht en een heldere, sprankelende klank en is daardoor goed geschikt voor het vertolken van alle soorten stijlperioden in de muziekliteratuur. Het programma is samengesteld uit nummers voor alleen orgel en enkele populaire muziekstukken die geschikt zijn voor samenspel met de panfluit. Er zijn o.a. werken van componisten als J.S. Bach, M. Camidge, G. Belier, Edgar Elgar. Daarnaast nog enkele koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder en een improvisatie van André zelf.
Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen en donateurs op vertoon van hun pas se-par tout 2019.

Orgelconcert van drie organisten Breepleinkerk Rotterdam

Woensdag 7 september om 20.00 uur geven drie organisten – Sander van Marion, André Knevel (Canada) en Martin Mans – een orgelconcert in de Breepleinkerk in Rotterdam (Van Malsenstraat 104, Rotterdam-Feijenoord). De drie musici brengen een gevarieerd programma ten gehore. Ieder heeft zijn eigen improvisatiestijl ontwikkeld. Op deze avond komen, naast hun improvisaties, werken uit de orgelliteratuur aan bod waarbij valt te denken aan werken van Bach, Buxtehude, Klaas Jan Mulder en Feike Asma.

De Breepleinkerk leent zich goed voor dit concert vanwege het fraai klinkende Fontein en Gaalorgel en de dito akoestiek van het gebouw. Orgelliefhebbers kunnen een avond ontspannen genieten en hun hart ophalen. Er is een pauze met meet and greet met de musici waarin bezoekers gelegenheid hebben een drankje te nuttigen en een kijkje te nemen bij de tafel met cd’s.

Kaarten voorverkoop: € 10,- (aan de kerk € 12,50), Rotterdampas: € 9,-. Reserveren: 06-25391903 of www.martinmans.nl

Muziek tussen hemel en aarde in de Capelse Dorpskerk met Musica Vocalis

Zaterdag 1 oktober om 20.00 uur is er een uitvoering van Musica Vocalis met een programma dat bestaat uit psalmen door de eeuwen heen van Sweelink, Schubert, Mendelssohn, Frank, Grieg, Kreek en Manneke. Het koor ol.v. Vincent Spoeltman wordt aangevuld door sopraan Anneke Bliek-Monsma en pianist/organist Mark van Nispen. Op 8 oktober wordt het programma nogmaals uitgevoerd in de Goede Herderkerk in Rotterdam. Toegangskaarten ad € 12,50 zijn verkrijgbaar via secretariaatmusicavocalis@gmail.com