Deze maand oktober kunt u weer genietn van een aantal mooie concerten. We pikken er twee uit in Zevenhuizen en in onze Dorpskerk.

Zevenhuizen, 8 oktober

Stichting Orgelcultuur Zuidplas organiseert een orgelconcert met Sander van den Houten op 8 oktober in de Ontmoetingskerk te Zevenhuizen. Er worden op het neo-barokke Van Leeuwen orgel (1953) werken gespeeld van o.a. Bruhns, Bach, Mendelssohn-Bartholdy en enkele moderne componisten als Takle en Gardonyi. Sander van den Houten (1987) is organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk in Kampen. Sander haalde zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter. Na afloop is er een informele ontmoeting tussen musici en toehoorders onder het genot van een drankje, hapje en een praatje. Aanvang 20.00 uur. Toegang €10,- (kinderen en donateurs € 5,-)

Dorpskerk, 15 oktober

Zaterdag 15 oktober om 20.00 uur geeft het Christelijk Gemengd Koor Capelle onder leiding van Ad de Joode het jaarlijkse concert in de Dorpskerk. De wereld maakt een moeilijke tijd door; vandaar het thema: Een toekomst vol van hoop. Het programma bestaat uit goed in het gehoor liggende eigentijdse christelijke koorwerken, afgewisseld met instrumentale stukken door Sander de Jong (synthesizer), Oksana Polman (piano), Peter Koppenaal (slagwerk) en Johan Keuning (basgitaar). Vanaf 19.30 uur is de kerk open. Toegang € 7,50 (kinderen tot 12 jaar gratis).